2020. évi végi ünnepi Istentiszteletek és felhívások

Kedves Testvéreim,

Ünnepi alkalmak közvetítése a Bartók Béla Unitárius templomunkból 2020. év végén:.

Karácsony első napján 10 órától tartom az ünnepi Istentiszteletet, felvezetve a családi úrvacsoravételt. Ünnepi megemlékezésekre van lehetőség – a karácsonyi Istentiszteleten a hirdetések keretében kiemelem, és bemondom a megemlékezéseket és adományokat igény szerint, amelyeket kérek előre jelezni e-mailben vagy telefonon.

December 25-én 15 órától Nagy Zsuzsanna lelkész mondja el ünnepi gondolatait
December 26-én 10 órától Orbán Erika lelkész mondja el ünnepi gondolatait
December 26-án 15 órától Albert-Nagy Ákos lelkész mondja el ünnepi gondolatait
  1. év utolsó vasárnapján, december 27-én tartom ez esztendő utolsó Igehirdetését.
  2. január 1-én, az Újév első órájában 0:10 perctől, éjfél után élő adásban együtt imádkozzunk az egyházközségünk facebook oldalán.

———————————–

Minden esemény megtalálható és visszanézhető az egyházközségünk honlapján, a http://missziohaz.hu honlapon és a Facebook oldalon: https://www.facebook.com/bartokbelaunitariusegyhazkozseg

————————————

FONTOS:

December 21-től, hétfőtől év végéig minden hétköznap fogadóórát tartunk a lelkészi hivatalban Hétfő-Csütörtök: 10:00-12:00 és 15:00-18:00 között személyes találkozások céljából. Megvásárolható a 2021. évi unitárius falinaptár.

Az alábbi könyvek is megvásárolhatók a lelkészi hivatalban:
Székely Kinga Réka: Papnő mesék
Farkas Wellmann Éva: Parancsolatok
Balázs Ferenc: Versek
Bölöni Farkas Sándor: Utazás Észak Amerikában
Hevesi Andrea doktori dolgozata: A 17. századi unitárius gyülekezeti ének
Tódor Csaba doktori dolgozata: Szimbólum, rítus, dráma

—————————

Egy jobb esztendőben reménykedve, e körlevél által is szeretettel üdvözlünk és köszöntünk minden kedves hívünket, szeretett családtagjaikkal együtt. Istentiszteleteinken mindenkiért imádkozunk. 

Istentől megáldott adventi, karácsonyi időszakot és örömteli 2021. esztendőt kívánunk!

Tisztelettel kérjük kedves híveinket egyházfenntartói támogatások,  adományok befizetésére, amelyet átutalással is meg lehet tenni az egyházközségünk OTP szám-lájára:   11708001 – 20534943  

Megköszönjük a már eddig is beérkezett támogatásokat és adományokat, amellyel hozzájárulnak gyülekezetünk működéséhez, ingatlanunk fenntartásához és egyházközségi hitéletünk színesebbé tételéhez!

————————————

Budapest, 2020. december 15.

 Léta Sándor lelkész

 

Elhunyt Bartók Péter (1924-2020)

Bartók Péterre emlékezve

Vásárhelyi Gábor

Bartók Péter 2020. december 7-én, az Amerikai Egyesült Államokban, helyi idő szerint délután 3 órakor, életének 97. évében álmában csendben végleg elaludt. Bartók Béla kisebbik fia 1924. július 31-én született, édesanyja Bartók Béla második felesége, Pásztory Edith volt.

Bartók Béla és Péter fia a Kavics utcai lakásuknál Budapesten
Bartók Béla és Péter fia a Kavics utcai lakásuknál Budapesten

Folytatás

2020. december 9. virtuális önképzőkör – Józan Miklós és Perczelné Kozma Flóra gyümölcsöző munkakapcsolata

Kedves Önképzőkörösök és Barátaink!

Ebben az évben ma, december 9-én, lett volna az utolsó önképzőköri összejövetelünk, amit a járványügyi helyzet súlyossága miatt, ismét csak virtuálisan tarthatunk meg. Csatoltan küldöm Józan Miklós és Perczelné Kozma Flóra gyümölcsöző munkakapcsolata című, erre az alkalomra készült, előadásom szövegét. Élőben persze ennek csak a töredékét szándékoztam felolvasni, mivel ebben a keretben a résztvevők interaktív bekapcsolása témáink tárgyalásába fontosabb számomra mint egy ismeretanyag ex katedra „leadása”. Sor került volna egy kis éneklésre, valamint a magunkkal hozott enni-innivaló elfogyasztása melletti kötetlen beszélgetésre is. Ahogy most állnak a dolgok, ezzel még várnunk kell egy kicsit. Az otthoni önképzés lehetősége viszont továbbra is adott, hiszen munkálkodásunk szellemi eredménye, Sándornak köszönhetően, bármikor elolvasható a honlapunkon. http://missziohaz.hu/

Folytatás

Bevezetjük az online Istentiszteletek tartását

Kedves Testvéreim,

Az Egyházkerületünk Elnöksége kérését tolmácsolom, mely szerint “az egyházközségek 2020. november 12-től további intézkedésig szüneteltessenek minden személyes részvétellel járó egyházi alkalmat: istentiszteletet, áhítatot, gyülekezeti hitoktatást, jegyesoktatást, bibliaórát, konfirmáció-előkészítést, stb. Kérik a lelkészeket, hogy térjenek át az online istentiszteletek tartására, melyet tegyenek elérhetővé a közösségi internetes felületeken.

Ennek megfelelően, már most vasárnaptól áttérünk az online Istentiszteletek lehetőségére, ami azt jelenti, hogy a tavaszi karanténban alkalmazottakhoz hasonlóan, Istentiszteletünket videofelvételről, közvetítjük a Facebook oldalon és az egyházközségünk honlapján:  http://missziohaz.hu/

Kérek minden kedves hívünket, hogy ezen a honlapon kövessék az eddig is megjelent közvetítéseket.

Vigyázzunk egymásra,

Istennek áldása legyen mindannyiunk életében,

Léta Sándor

lelkész

Haikukról

2020. november 11-én a kihirdetett különös helyzet miatt nem tudtuk személyesen megtartani az Önképzőkört, melynek keretében Szabóné Pintér Nóra irányítása alatt betekintést nyerhettünk volna a kínai-japán gyökerű, de napjainkban az egész világon nagy népszerűségnek örvendő, haiku versforma és életérzés birodalmába holisztikus (teljességre törekvő) megközelítésben.

Ezért az alábbiakban elérhető az előadás PDF formátumban: HAIKU20201111