Perczelné Kozma Flórára emlékezünk július 8-án

Kedves Önképzőkörösök és Barátaink!

Újra élő, nem virtuális összejövetelre hívlak Titeket jövő szerdán július 8-án este 18 és 20 óra között Hőgyes utcai gyülekezeti termünkben. A járványhelyzet kedvező alakulása szép hazánkban lehetővé teszi, hogy négy hónap szünet után ismét együtt legyünk, és másodszor is megtartsuk hagyományosnak szánt Flóra-ünnepünket. Azonban a Semmelweis Egyetem rektorának tanácsára továbbra is óvatosnak kell maradnunk, hiszen a vírus már visszatérőben van (vagy el sem ment) a szomszédos országokban. Ezért mellőzni javasolom a kézfogást, ölelkezést, puszilkodást, bár már mindnyájunknak jól esne. A terem ajtaját is nyitva fogjuk tartani.

Örömmel jelentem, hogy ünnepi találkozásunknak lesz egy díszvendége is Kovács Péter Károly személyében, aki a mi Flóránk édesapjának rokonsági leszármazottja, és a Kozma család történetének lelkes kutatója. Elvállalta, hogy vetített képes kiselőadást tart nekünk eddigi eredményeiről.

Ugyanakkor mi is megemlékezünk nőegyleti névadónkról oly módon, hogy felolvassuk és kommentáljuk egy-egy rövid gondolatmenetét az írásait tartalmazó Boldogság alcímű 2. számú, kék borítós Flóra-füzetek kiadványunkból válogatva vastagon kiemelt részeket véletlenszerűen vagy tervszerűbben, ha valaki veszi a fáradságot, és előre felkészül. Akinek megvan ez a szám, hozza magával, akinek nincs meg, annak kölcsönzünk belőle a helyszínen.

A komolyabb rész keretezésére kiválasztottam két darabot Énekeskönyvünkből : a 256. számút és a 182. számút.

Az előadás és a megemlékezés után jöhet a jelenlévő május-október között születettek felköszöntése egy a többiek által nekik énekelt dallal, tortával és pezsgővel. Nekem legjobban a „Serkenj fel, kegyes nép” című dal tetszene. A többi érintett is nyilatkozhat kedvenc köszöntőjéről, amit hallani szeretne. A november-április között születetteket pedig egy másik alkalommal, például januárban, egy esetlegesen férfiak által szervezendő Béla-ünnep keretei között köszönthetnénk fel. Mit szóltok hozzá?

Az ünnepi asztalra várunk a résztvevőktől egyszerű édes és sós sütiket, valamint innivalót.

Remélem, sokan el tudtok jönni erre a különleges alkalomra.

                                                                                                 Chehadé-Boér Judit

                                                                            a Bartók Béla Gyülekezet önképzőköri felelőse

                                                                                              vonalas telefon: 405 0804

                                                                                                mobil telefon: 70 2814680

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.