2020. december 9. virtuális önképzőkör – Józan Miklós és Perczelné Kozma Flóra gyümölcsöző munkakapcsolata

Kedves Önképzőkörösök és Barátaink!

Ebben az évben ma, december 9-én, lett volna az utolsó önképzőköri összejövetelünk, amit a járványügyi helyzet súlyossága miatt, ismét csak virtuálisan tarthatunk meg. Csatoltan küldöm Józan Miklós és Perczelné Kozma Flóra gyümölcsöző munkakapcsolata című, erre az alkalomra készült, előadásom szövegét. Élőben persze ennek csak a töredékét szándékoztam felolvasni, mivel ebben a keretben a résztvevők interaktív bekapcsolása témáink tárgyalásába fontosabb számomra mint egy ismeretanyag ex katedra „leadása”. Sor került volna egy kis éneklésre, valamint a magunkkal hozott enni-innivaló elfogyasztása melletti kötetlen beszélgetésre is. Ahogy most állnak a dolgok, ezzel még várnunk kell egy kicsit. Az otthoni önképzés lehetősége viszont továbbra is adott, hiszen munkálkodásunk szellemi eredménye, Sándornak köszönhetően, bármikor elolvasható a honlapunkon. http://missziohaz.hu/

Minden nehézség dacára 2020-ban is sikerült öt alkalommal találkoznunk egy-egy tartalmas, jó hangulatú együttlétre, együttgondolkodásra, és ugyanannyiszor élményeket, véleményeket cserélnünk e-mail segítségével. Most is várom hozzászólásaitokat az általam kutatott és feldolgozott dupla évforduló kapcsán. Hálásan köszönöm, hogy ennyi mindennel gazdagíthattuk egymást. Külön köszönöm azoknak, akik ehhez a szellemi táplálékot szolgáltatták a tőlük telhető legjobb és legegészségesebb minőségben: Zsókának és Zsófinak a mindennapi kenyerünket, Zsuzsának a zsoltárokat, Julinak Taizét, Csabának Trianont, Bernadettnek az UIT-t, Péternek a Kozma-családot, Erikának az angyalokat, Nórának a haikut, mindenkinek a karantén-történeteket. Terveim szerint ezeket egy jövőre indítandó egyházközségi kiadványban gyűjtöm össze, hogy ilyen módon is hozzáférhetővé, megőrizhetővé tegyem gyülekezeti tagjaink és az érdeklődők számára. Kiemelt köszönet illeti Nőegyleti elnökünket Zomboriné dr. Pap Zsófit, aki veszélyeztetettsége miatt nem tudott személyesen jelen lenni közöttünk, de kiszámítható partnerként végig mellettünk állt, Léta Erika tiszteletes asszony, nőegyleti titkárt, akinek a szívbéli mosolyára, együttműködési készségére, javaslataira mindig számíthattunk, végül pedig Léta Sándor tiszteletes urat, gyülekezetünk jó pásztorát, akinek sokrétű támogatása, bátorítása nélkül ezek az összejövetelek, ahogy mondani szokás, nem jöhettek volna létre.

Ami már most biztosra vehető, hogy jövő februárnál előbb nem indíthatjuk el a 2021-es sorozatot, melynek témáiról vannak elképzeléseim. Amint lehet, ismét jelentkezem. Addig is mindnyájatoknak türelmet, kitartást kívánok szeretettel. Áldott adventi várakozást, meghitt karácsonyi ünnepeket, és boldog új évet nektek és családotoknak. És ha lehet, jövőre se engedjük el egymás kezét !

FonodoKezek

fonódó kezek
kibélelt zúgaiban
bizalom fészkel

                                                                                                                                     Chehadé-Boér Judit

 programfelelős

Józan Miklós és Perczelné Kozma Flóra gyümölcsöző munkakapcsolata

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.