Találkozás az “On the Spot” dokumentumfilm-készítő riporter-párossal

OntheSpotFényképalbum

On the Spot

——————————————————————–

Kedves Testvéreim,OntheSpot-2014
nagy örömmel és szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt az “On the Spot

​dokumentumfilm sorozat készítőivel / ​szerkesztőivel – Cseke Eszter és S. Takács András – való találkozóra. ​  http://www.onthespot.hu/    http://onthespot.blog.hu/  ​
A  ​méltán ​ ​híres dokumentumfilm-készítő páros ​gyülekezetünk templomában élménybeszámolót tart eddigi munkáj​á​ról.

Helyszín: 1092 Budapest, Hőgyes Endre utca 3. szám
Időpont: 2014. október 19. vasárnap 10 órakor kezdődő Istentiszteletünk keretében (kb. ​10:30-tól)
Cseke Esztert és S. Takács Andrást ez évben Prima Primissima díjra jelölték a Magyar Sajtó Kategóriában​, t​ámogassuk ​Őket ​szavazatainkkal:

http://www.primissima.hu/szavazas/

 

​Ismertető:
Cseke Eszter és S. Takács András dokumentumfilm sorozata a világ legfontosabb és legérdekesebb történeteit mutatja be szokatlanul közelről, a dél-afrikai gettóktól a Gázai övezetig. A műsor burmai riportjából vásárolt a BBC és a CNN is, az Európa Tanács pedig Press Freedom Awardot adott át Strasbourgban a két riporternek, akiket a BBC World élő adásban interjúvolt meg munkamódszerükről. Magyar újságírók közül elsőként nekik nyilatkozott Evo Morales elnök Bolíviában és Ban Ki-Mun ENSZ-főtitkár az Északi-sarkkörön. Forgattak eldugott törzsekkel Pápuától Amazóniáig és diktátorok gyermekeivel Ugandától Chiléig. A műsort idén Pulitzer-emlékdíjjal tüntették ki, az 50. Chicagói Filmfesztivál televíziós versenyében Arany Érmet kapott, legjobb külföldi rövidfilmként pedig megnyerte az Amerikai Dokumentumfilm Fesztivált. A Financial Times zsigerinek és lenyűgözőnek nevezte a két magyar filmes munkáját. „Takács és Cseke a történés sűrűjébe merítik kameráikat, olyan kérdéseket tesznek fel, amelyek többnyire elfojtva maradnak” – írta a tekintélyes brit lap. Az alkotók tavaly Monte-Carlóban Albert hercegtől vehették át a legfontosabb európai díjat, amit televízió-műsor kaphat, az Arany Nimfát. Magyar riportfilm utoljára 30 éve részesült az elismerésben. A Forbes magazinban megjelent legismertebb élő magyarokról szóló toplistán, amelyet külföldi újságírók állítottak össze a legbefolyásosabb magyar sikertörténetekről, Cseke Eszter és S. Takács András a magyar sajtó egyedüli képviselői, közvetlenül Rubik Ernő, Szabó István és Kertész Imre után a rangsorban.
 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.