Májusi körlevél – Anyáknapja – Önképzőkör – Konfirmáció

Kedves Testvéreim,

május hónapban a következő eseményekre, rendezvényekre hívlak nagy szeretettel:

Május 7-én, Istentiszteletünk keretében a gyermekek közreműködésével köszöntjük az Édesanyákat.

Május 10-én, szerdán 18 órai kezdettel tartja Nőegyletünk ez évi harmadik Önképzőkörét, melynek témája a​  “Táplálkozás​:  a fehérjék, táplálékallergiák, és a táplálékban előforduló káros anyagok” – ​az ​ előadónk​  Maróthyné dr. Tóth Erzsébet egyetemi oktat​ó​.

Május 14-én, vasárnap az Istentisztelet után, Pécsi L. Dániel jelképtervező, Címerekkel írt történelem c. könyvének bemutatására kerül sor a gyülekezeti termünkben. Kiállításra kerülnek unitárius címerei és az unitárius zászlók.

Május 28-án, vasárnap az Istentiszteletünk keretében tartjuk a konfirmációi ünnepséget, mely alkalommal 10 fiatal tesz  vallást hitéről.

Üdvözlettel,

Léta Sándor, lelkész

János 21,15-17:  15Miután ettek, így szólt Jézus Simon Péterhez: „Simon, Jóna fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?” Ő pedig így felelt: „Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged!” Jézus ezt mondta neki: „Legeltesd az én bárányaimat!” 16Másodszor is megszólította: „Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem?” Ő ismét így válaszolt: „Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged.” Jézus erre ezt mondta neki: „Őrizd az én juhaimat!” 17Harmadszor is szólt hozzá: „Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem?” Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte tőle: szeretsz-e engem? Ezért ezt mondta neki: „Uram, te mindent tudsz; te tudod, hogy szeretlek téged.” Jézus ezt mondta neki: „Legeltesd az én juhaimat!

Jézus nem azt kérdezte, miért tagadtál meg Péter. Ezzel még jobban elkeserítette volna, ellehetetlenítette volna kapcsolatukat. Milyen választ is adhatott volna Péter?

Jézus zseniális voltát mutatja, hogy pozitívan áll hozzá és azt kérdezi szeretsz-e engem?

Amikor napjainkban is megsértenek, megbántanak, megtagadnak, ne az okokat keressünk, kérdezzük. Mert vagy kitérő választ kapunk, vagy kapcsolatunk tejes megszakadásához vezetnek, és a további együttélés lehetőségét törjük össze, hanem zseniális húzással kérdezzünk rá, hogy él-e még a szeretet irántunk, vagy a szeretet bennünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.