2017 – Konfirmáció – Pünkösd – Szent-László ábrázolások

Kedves Testvéreim,
szeretettel hívlak a következő eseményeinkre:
Május 28-án vasárnap, a konfirmáció ünnepség keretében 10 fiatal tesz vallást hitéről.
Május 26-án pénteken 16-17 óra között tartjuk a következő Bibliaórát, majd ezt követően a nyári hónapokban – június-július-augusztusban – szüneteltetjük.
Június 4-5-én, Pünkösd első és másodnapján úrvacsoraosztással egybekötött ünnepi Istentiszteletet tartunk. ​ Emlékezünk Galkó Ernőné Margit néni, 102. évében elhunyt testvérünkre, akinek emlékére lánya, Eszter ajánlotta fel az úrvacsorai jegyeket.​
Június 14-én, szerdán tartja Nőegyletünk a következő Önképzőköri összejövetelét, mely alkalommal Mester Éva restaurátor művész “Az Erdélyi unitárius templomok díszítményei. A korabeli Szent-László ábrázolások Székelyderzsen és Homoródkarácsonyfalván” címmel tart vetített képes előadást a gyülekezeti termünkben 18 órai kezdettel.
Léta Sándor, lelkész
————-
„Még sok mondanivalóm volna nektek, de nem vagytok hozzá elég erősek” János 16,12
Sem Jézusnak, sem más oktatónak nem biztos, hogy van elég ideje  még életében mindent átadni a tanítványának. Van amit a tanítványok a saját tapasztalataik alapján kell megszerezzenek, elérjenek.
Másrészt nem vagyunk egyformák, a befogadó képességünk, a haladásunk, a célunk. Nem egyformán tanulunk, állunk hozzá képességeink fejlesztéséhez.
A tanítványok is Jézus nélkül értették meg Jézust és azt, amit hirdetett.  A tanítványok is Jézus által átadott tudás mellé meg kellett szerezzék a saját tapasztalataik általi tudást, melyet a lélek ereje adott meg számukra.
Amit még nem ismerünk, ahhoz nem vagyunk elég erősek. Az ismeret szerzés a megoldás kulcsa! Hogy felnőjünk és erősek legyünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.