Egyházközségi támogatás

Egyházközségünk hitéleti és közösségépítő tevékenységének fenntartását és színvonalának megőrzését, javítását az Egyházközség tagjainak anyagi hozzájárulása teszi lehetővé.

Egyházközségünk Presbitériuma is bevezette a Magyar Unitárius Egyházban már évszázadok óta működő gyakorlatot, és ajánlást tett a kötelező egyházfenntartási hozzájárulás mértékére. Ez aktív keresőknél a kereset, nyugdíjasoknál pedig a nyugdíj 1 százaléka. Minimális összege az aktív keresők esetében  évente 12.000 Ft, a nyugdíjasoknál és a diákoknál évente 6.000 Ft.

Annak érdekében, hogy Egyházközségünk fenntartásában is érvényesüljön a közös teherviselés elve, kérjük kedves híveinket és támogatóinkat, hogy legalább az ajánlott egyházfenntartói járulékot szíveskedjenek befizetni az Egyházközség pénztárába vasárnaponként a lelkészi hivatalban, postai csekken vagy átutalással az OTP –nél vezetett 1170 8001 – 20534943 számlaszámra.

Bővebb információkat a http://missziohaz.hu oldalon lehet találni.

Egyházközségünk tagjai részéről több alkalommal is visszajelzés érkezett , hogy személyi jövedelemadójuk egyházi 1%-ának a Magyar Unitárius Egyház részére történő felajánlásával teljesítették egyházfenntartási kötelezettségüket. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a személyi jövedelemadó 1%-ának ilyen módon történő felajánlása nem jelenti az egyházközségi egyházfenntartói hozzájárulás teljesítését, hiszen a felajánlott összeg nem Egyházközségünk, hanem a Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete részére kerül átutalásra, így ezzel az összeggel nem Egyházközségünk, hanem az Egyházkerület rendelkezik és költségvetése szerint egyházkerületi célokra használja fel.

Híveinknek az eddigi adományait ezúton is szeretnénk megköszönni, bízunk benne, hogy a továbbiakban is segítik lehetőségeik szerint egyházközségünket.

Isten áldása kísérje életüket!

A Bartók Béla Unitárius Egyházközség Presbitériuma!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.