Angyalhívogató (2021. december 11.) összefoglaló

Angyalhívogató (2021. december 11.) összefoglaló

A teljes összellítás letöltése:  Angyalos

 image002

Ez évi utolsó önképzőköri összejövetelünk a közelgő karácsonyi ünnepre való adventi lelki készülődés jegyében zajlott. Erre való tekintettel családi, többgenerációs jelleget igyekeztünk neki adni. Reményeinkben nem is csalatkoztunk, mivel az egyébként igen összetett angyal téma játékos, leegyszerűsített, de a lényeget mégis megsejtetni törekvő, megközelítése képes volt érdeklődést és aktivitást kiváltani a vegyes összetételű résztvevőkből.

Rákóczi Erika angyalszakértő pedagógus empatikus irányítása alatt, a tetszőlegesen kiválasztott rajzok saját angyaluk sugallatai alapján történő kiszínezésével párhuzamosan, lehetőségük volt csendesen elmerülni egy kreatív tevékenységben, és közben kérdéseket feltenni neki. Alig akarták abbahagyni. Az elkészült műveket borítékokba gyűjtve haza lehetett vinni megmutatásra és megőrzésre. Arra gondoltam, hogy ezeket, névvel ellátva és lefényképezve mindnyájunkkal meg lehetne osztani és készíteni belőlük, az elhangzott versekkel, énekekkel, mesékkel együtt, egy karácsonyi összeállítást gyülekezetünk és barátaink részére. Ha Ti is így gondoljátok, küldjétek át az én e-mail címemre (chehade@t-online.hu), és összerakom őket. A messenger erre a célra nem alkalmas.

E különleges találkozás során, saját képességei függvényében, mindenki hozhatott magával valamit a közös asztalra, valamint a gyülekezet gyerekei által megalkotott betlehemi istálló angyalokkal, csillagokkal, szívecskékkel való feldíszítésére, és adhatott magából is valamit a többieknek, ha mást nem egy szívből jövő mosolyt. Mosolygás, kedvesség, megértés, jóindulat, figyelem, segítőkészség, együttműködő készség, békesség, jóság : ez az evangéliumi lelkület töltötte meg pozitív energiával az egész helyiséget. Jelen voltak a meghívott angyalok is. Azt hiszem, nem csak én éreztem így.

 image004

Ezért a mosolygós délutánért köszönet illeti az ott megjelent 7-77 éves kis és nagy gyermekeket, akik együtt hívogatták őrangyalaikat („Csillagom, angyalkám! Jóságodat, tiszta fényed áraszd rám!”), együtt színezgettek, együtt uzsonnáztak, egymással beszélgettek. Kiemelt köszönet jár a lelkész családnak: Sándornak a logisztikai háttér biztosításáért, Erikának az ízletes gofrik fáradhatatlan sütögetéséért, Juditkának a mesemondásért. Személyes köszönetemet szeretném kifejezni Angéla (Angyalka) menyemnek, amiért eljött közénk, és elhozta gyermekeit, az én kis unokáimat is. Végül köszönet a négy gyermeknek (Olíviának, Izabellának, Hannának, Sándorkának), hogy jelenlétükkel értelmet adtak „családi” összejövetelünknek a Jászol körül. Nélkülük csak egy szokványos, bár nem érdektelen, jó hangulatú és tartalmas, önképzőkörön vettünk volna részt. Hiányoltuk Gondos Brigitta énektanár és családanya gitárkíséretét, de tudomásul kellett vennünk, hogy gyermekeivel együtt covid karanténba kényszerült. Mielőbbi szabadulást és felhőtlen karácsonyi ünnepeket kívánunk nekik.

 image006

Ha az „égi és ninivei hatalmak” engedik, és Ti magatok is szeretnétek, jövőre folytatjuk ilyen jellegű közös tevékenységünket.

A betlehemi jelenet díszítésére kölcsönadott tárgyakat Vízkereszt (január 6) után leszedjük, és visszaszolgáltatjuk tulajdonosaiknak.

                                                                                                                                         Chehadé-Boér Judit

                                                                                                                                             BBUE szervező

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>