2016 – Értékek: Közösségi és Kulturális

Kedves volt és leendő Önképzőkörösök!

Örömmel jelentem, hogy a Bartók Béla Unitárius Egyházközség Perczelné Kozma Flóra Nőegyletének Nyitott Önképzőköre ebben az évben is szervez összejöveteleket azok számára, akik felekezettől, korcsoporttól, nemtől függetlenül szívesen elmélkednének együtt mindnyájunkat érintő témákról oldott, baráti légkörben.

Ezúttal az ÉRTÉK fogalmát, megjelenési formáit vennénk górcső alá női szemmel két fő területen: KÖZÖSSÉG és KULTÚRA. Mindkét nagy témát három részre bontva közelítenénk meg az alábbiak szerint:

  1. KÖZÖSSÉGI ÉRTÉKEK
  1. Genetikai alapú 2. Társadalmi alapú  3. Lelki és szellemi alapú

Család                                 Iskolatársak                                 Baráti társaság

Nemzet                                Munkatársak                             Szakmai társaság

Emberiség                        Lakótársak, „földiek”                     Hitéleti társaság

  1. KULTÚRÉRTÉKEK

1.Irodalom, művészet            2.Tudomány, technika           3. Filozófia, vallás

Az első csoportba soroltakat tárgyalnánk TAVASSZAL (április, május, június), a második csoportba soroltakat pedig ŐSSZEL (szeptember, október, november).

Az időpont továbbra is minden hónap első szerdája, de 18 óra helyett 18:30-at, tehát este fél hetet javasolok, hogy a munkahelyekről is legyen idejük odaérni az érdeklődőknek. Akkor viszont pontosan elkezdjük a foglalkozást, mely egy, maximum másfél óráig tart. Előtte és utána igény szerint lehetőség van kötetetlen beszélgetésre, teázásra, süteményezésre.

Az összejövetelek jellege nem változik, vagyis interaktív, irányított (moderált) párbeszéd ösztönzése a cél oly módon, hogy adott időkereten belül minden résztvevő elmondhassa a véleményét. Szívesen fogadjuk a jelentkezéseket max. 15-20 perces kiselőadások tartására a különböző tárgyalandó témákról. Ily módon fejleszthetjük írásbeli és szóbeli készségeinket valamint önfegyelmünket mondandónk közlésében. Mindezt persze játékosan és lazán, ami nem zárja ki a komolyságot. Nem a férfias teljesítmény központúság és rivalizálás a lényeg, hanem a nőies kapcsolatépítési és együttműködési szándék.

Tehát találkozzunk április 6-án szerda este fél hétkor (negyed héttől már lehet jönni) a IX. kerület Hőgyes utca 3. alatti gyülekezeti termünkben. Hozzatok magatokkal családi képeket aktuális témánk illusztrálására! Pontosabb megfogalmazásban az alábbiakról lesz szó:

Genetikai alapú értékközösségeink: család, nemzet, emberiség

Nőegyletünk nevében szeretettel invitál a szervező és moderátor :

Chehadé-Boér Judit

405-0804, 70/2814680

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>